Thomas Kobber Panum

Thomas Kobber Panum

Kammerjunker

June 12, 2024 — Thomas Kobber Panum

Ingredienser

  • 300g Smør
  • 50g Flormelis
  • 50g Sukker
  • 1 Vaniljestang
  • 2 Æggeblommer
  • 1 tsk Bagepulver
  • 350g Hvedemel (gerne “Kagemel”)
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekorn ud og “tør dem af” i sukkeret, så kornene binder sig til sukkeret.

  2. Skær den resterende vaniljestang i mindre stykker, og kom den sammen med flormelis og sukkeret op i en “minihakker” og blend det til at vaniljestangen er godt blendet ud.

  3. Bland det færdige vaniljesukker med mel og bagepulver, og nu skal deres skabes en mørdej sammen med smøret.

  4. Mørdejen kan skabes ved at ælte i hånden, men jeg “blender” ofte smøret og melet sammen i en foodprocessor. Det skaber en form for blød “crumble”.

  5. Nu skal dejen samles med æggeblommerne, så man får en ensartet masse.

  6. Tag noget madfilm (cirka 50cm) og kom den færdige dej op på filmen. Form gerne dejen som en tyk pølse som ligger på langs med den lange side af filmen.

  7. Nu rulles filmen rundt om den tykke pølse af dej, og nu kan vi “strække” dejen ud mens den er i filmen indtil vi synes vores kommende kammerjunker har den brede vi ønsker (3-4 cm i diameter).

  8. Smid nu dejen på køl i mindst en time, men mere er også fint, og forvarm ovnen på 200 grader.

  9. Efter dejen har hvilet i køleskabet, skal den nu rimelig hårde dej skæres ud i kammerjunker (1-2 cm i tykkelse).

  10. Bagetiden er 10-14 minutter alt efter hvor kold dejen. De skal bages relativt let, så man blot kan fornemme at de bruner en smule i kanten.